14 oktober 2018

Aquarel uit 1926 van Leo Gestel


Veilinghuis Van Spengen in Hilversum krijgt deze aquarel op papier van Leo Gestel onder de hamer. De 'Hengelaar aan rivieroever'  is linksonder gesigneerd

26 - een jaar waarin Gestel veel in Vlaanderen verbleef en zijn werk werd beïnvloed door de Vlaamse expressionisten. Waar dit schilderij zich in 1929 bevond ten tijde van de brand in het atelier van Gestel in Bergen, laten we over aan de echte kenners van het werk van Gestel. Door het aanbod van deze hengelaar aan rivieroever in de veiling bij Van Spengen weten we dat het niet behoorde tot de 400 kunstschatten op papier die bij deze brand verloren zijn gegaan.

De aquarel heeft kavelnr. 507 met een afgegeven richtprijs door Van Spengen van 600-800 euro. De veiling vindt plaats op 23 oktober 2018, startend om 19:00 uur. De kijkdagen zijn in het weekend voorafgaand aan de veiling.

Èn hoe is het toch mogelijk om op een formaat van 14x10, aldus Van Spengen,  zoveel kwijt te kunnen, een visser met hond aan de wal, een kabbelende rivier en enkele zeilboten met wapperende zeilen, roeiboten en schippers, zelfs een aankomend motorschip? Verder in de achtergrond bossages en een huis - dat alles onder een wolkenlucht! De moeite waard om te gaan zien bij Van Spengen.


1584