27 juli 2015

Academie Renshof exposeert Bosch - nog tot 29 augustus, JBAC-Den Bosch


de Kraamkamer, Paola Schmitz-Jansen
'ACADEMIE RENSHOF EXPOSEERT BOSCH'Nog tot 29 augustus exposeert Academie Renshof in het Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch

Er worden werken geëxposeerd die gemaakt zijn door studenten van de Academie. De meeste werken zijn zonder begeleiding thuis geschilderd, waarbij al het geleerde optimaal in de praktijk is gebracht.

De schilderstukken zijn gebaseerd op het werk van Jheronimus Bosch in het kader van het Jheronimus Bosch jaar in 2016. Individueel gemaakte schilderijen, maar ook worden er drieluiken getoond die in groepsverband door de studenten werden gemaakt. De werken hebben allen een maatschappijkritische lading.

Academie Renshof geeft schilderlessen in olieverf aan iedereen die zich wil verdiepen in realistische schilderkunst. De lessen vinden plaats in Nijmegen en in Utrecht.

Gerd Renshof weet als geen ander zijn leerlingen te stimuleren. De schildermethode die gedoceerd wordt is gebaseerd op schildertechnieken van de 17e eeuw en het uitwerken van de schilderijen kan variëren van zeer fijn tot impressionistisch.
De wekelijkse lessen zijn erg leerzaam en leiden tot mooie resultaten van zowel de beginnende als de gevorderde schilder.

De deelnemerde studenten aan de expositie zijn (in willekeurige volgorde):
Marita Zuurhout, Dakmar Scholten, Paola Schmitz-Jansen, Len Samson, Betty M. Alink, Jan Britsia, Diana Reemst, Cui Qi, Eline Vroomans, Mireille Eerden, Hanny van de Heuvel, Laura Gruiters, Hanny Scheffer, Marianne Kroon, Maria van Vegchel, Susana de Jesus Acosta, Dolgor Seine, Harry Bosman, Maria Lenkens, Janet Nieuwland, Natascha Göbel, Gonny Wagner, Hannah Siepman, Ellen Maarschalkerweerd.


Het bovenstaande werk draagt de titel "De Kraamkamer" en werd geschilderd door Paola Schmitz, één van de studenten van onze fijn(e)-schilderacademie. Het werk heeft een formaat van 80x100.

www.academie-renshof.nl
www.gerdrenshof.com

Het adres voor bezoekers aan de expositie is:

Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2
5211 ML 's-Hertogenbosch
www.jheronimusbosch-artcenter.nl 

783